Ανακαίνιση Διαμερίσματος στον Καρέα Αττικής

Το νέο project που ανέλαβε η ομάδα της OCC architecture , αφορά την αρχιτεκτονική μελέτη ενός διαμερίσματος στον Καρέα Αττικής.

Αρχική κατεύθυνση σχεδιασμού ήταν η οπτική ένωση κουζίνας και καθιστικού με την κατάργηση του μικρού χωλ εισόδου στον χώρο. Για λόγους  εργονομίας και αισθητικής αρμονίας του χώρου αποξηλώθηκε το αρχικό τζάκι, μετακινήθηκε δεξιότερα και έγινε ενεργειακό, ενώ κατασκευάστηκε μια  σύνθεση με TV πάγκο, κρυφό ντουλάπι και ράφια.

Αντικαταστάθηκαν οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σε όλο το διαμέρισμα, ενώ τοποθετήθηκαν νέα ενεργειακά κουφώματα. Στο λουτρό τοποθετήθηκαν εντοιχισμένα είδη υγιεινής και επενδύθηκε με μαύρο μαύρο. Στην κουζίνα τοποθετήθηκε λευκή λάκα με μαύρες λαβές  gola, μαύρος μαρμάρινος πάγκος και νεροχύτης  FRANKE.

Στο υπνοδωμάτιο τρίφτηκαν τα δρύινα πατώματα και λουστραρίστηκαν με οικολογικά βερνίκια, τοποθετήθηκαν νέα έπιπλα ντουλάπας σε μαύρες αποχρώσεις και ξύλινες τάβλες μασίφ στην πλάτη του κρεβατιού με φωτισμό.

Σκοπός του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός μίνιμαλ χώρου, με μοντέρνα στοιχεία, έντονες αντιθέσεις και με μαύρες λεπτομέρειες. Η επίπλωση και οι φωτισμοί ακολουθούν τον κεντρικό άξονα σχεδιασμού.

 • ΕΡΓΟ

  Αρχιτεκτονική Μελέτη

 • ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

  100τμ

 • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

  Καρέας Αττικής

 • ΕΤΟΣ

  2019