Αρχιτεκτονική

Αναλαμβάνουμε την αρχιτεκτονική μελέτη κατοικιών, γραφείων, ξενοδοχείων και εμπορικών καταστημάτων. Η Αρχιτεκτονική μελέτη αποτελεί τον πληρέστερο οδηγό κατασκευής από τα θεμέλια μέχρι την ολοκλήρωση κάθε έργου. Ακολουθώντας μεθοδευμένες διαδικασίες και με οδηγό τις επιθυμίες του πελάτη καθορίζουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποτελούν την αρχιτεκτονική μελέτη δημιουργώντας σχέδια που εμπνέουν, παράγουν λύσεις, ικανοποιούν ανάγκες και συνθέτουν χώρο. Αρχικά καθορίζουμε το αρχιτεκτονικό “λεξιλόγιο” κάθε έργου σε απόλυτη συνεργασία με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη, τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του. Βασικοί άξονες σχεδιασμού είναι ο προσανατολισμός, η ιδιομορφία του οικοπέδου, η καλύτερη αξιοποίηση των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, τα υλικά, η λειτουργικότητα, η εξοικονόμηση ενέργειας, ο φωτισμός, η αισθητική και η οικονομία. Η διαρκής ενημέρωση σχετικά με την κτιριακή και πολεοδομική νομοθεσία, σε συνδυασμό με την αναζήτηση νέων σχεδιαστικών εργαλείων και εφαρμογών, διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων έργων μας. Το γραφείο μας αναλαμβάνει την εκπόνηση Αρχιτεκτονικών Μελετών, σε όλα τα στάδια ενός έργου, Αρχική πρόταση, Προμελέτη, Οριστική Μελέτη και Μελέτη Εφαρμογής.

Μελέτη και Ανακαίνιση

Ειδικευόμαστε στον σχεδιασμό και την ανακαίνιση διαμερισμάτων , εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων, Café/Bar κλπ. Αναλαμβάνουμε την ανακαίνιση όλων των ιδιωτικών και επαγγελματικών χώρων και όλα τα στάδια της τεχνικής μελέτης, δημιουργώντας χώρους που συνδυάζουν λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και κομψότητα. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ανακαίνισης και σχεδιασμού από το στάδιο της ιδέας έως την υλοποίηση, ζωντανεύοντας το όραμά σας. Αρχικά καταγράφουμε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες κάθε ιδιοκτήτη. Στην συνέχεια μέσα από την μελέτη παρουσιάζουμε κατόψεις και τρισδιάστατα φωτορεαλιστικά σχέδια του χώρου, που θα ζωντανέψουν τις ιδέες μας και θα τους δώσουν ρεαλιστική μορφή. Την μελέτη συνοδεύει η οικονομοτεχνική μελέτη της ανακαίνισης με την κοστολόγηση κάθε εργασίας. Όλες οι εργασίες όπως, καθαιρέσεις, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση πλακιδίων, υγρομόνωση κ.α υλοποιούνται από εξειδικευμένα συνεργεία, μόνιμους συνεργάτες της εταιρείας μας. Κάθε ανακαίνιση είναι ένα ξεχωριστό έργο, που συνδυάζει την high-end αισθητική με ένα ποιοτικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, παρέχοντας λύσεις και ιδέες βασισμένες στις ανάγκες κάθε ιδιοκτήτη.

Οικοδομικές Άδειες

Αναλαμβάνουμε την διαδικασία έκδοσης Οικοδομικών Αδειών για κατοικίες, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων κ.α. Η έκδοση της οικοδομικής άδειας είναι η πιο βασική διεργασία πριν οποιαδήποτε κατασκευή ενός οικοδομικού έργου. Το γραφείο μας μέσα από την διαρκή έρευνα της κτιριακής νομοθεσίας και των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία για την έκδοση οποιασδήποτε οικοδομικής άδειας με ταχύτητα και ακρίβεια.
Σχετικά με την διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας:
1. Αρχικά καθορίζεται το είδος του έργου και καταγράφονται οι απαιτήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη.
2. Εκπονείται από το γραφείο μας η πολεοδομική έρευνα του ακινήτου, με την δημιουργία ανάλυσης για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη και αξιοποίησή του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τους όρους δόμησης και τις ειδικές πολεοδομικές διατάξεις της περιοχής.
3. Παρουσιάζονται πολλαπλές αρχιτεκτονικές λύσεις, είτε με την μορφή κατόψεων είτε φωτορεαλιστικών σχεδίων. Μετά την οριστικοποίηση της πρότασης, εκπονούνται όλες οι απαιτούμενες μελέτες όπως, Αρχιτεκτονική μελέτη, Τοπογραφικό, Στατικά, Ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, Παθητική και Ενεργητική Πυροπροστασία, Μελέτη Περιβάλλοντος Χώρου, Οικοδομικές λεπτομέρειες κ.α σε συνεργασία με τους έμπειρους μελετητές του γραφείου μας (Τοπογράφο, Πολιτικό Μηχανικό, Μηχανολόγο Μηχανικό).
4. Υποβάλλονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-adeies οι απαιτούμενες μελέτες μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εγκρίσεις, βεβαιώσεις και εκδίδεται η Οικοδομική Άδεια, μετά από τον έλεγχο των στοιχείων από την Αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης.
5. Μετά την έκδοση της Οικ. Άδειας αναλαμβάνουμε την επίβλεψη των εργασιών μέχρι την αποπεράτωση της, την διαδικασία του Ελεγκτή Δόμησης και την έκδοση του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής(ΠΕΚ) από την Υπηρεσία Δόμησης.

Yacht Design

Αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό, φωτορεαλιστική μελέτη, προμελέτη και μελέτη εφαρμογής για σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Με την τεχνογνωσία της εξειδικευμένης και διαρκώς ενημερωμένης ομάδας και την πολύχρονη εμπειρία μας, παρέχουμε τις πλέον αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις για την αναβάθμιση κάθε σκάφους. Οι Αρχιτέκτονες Εσωτερικών χώρων του γραφείου μας διαμορφώνουν αισθητικά άρτιες και λειτουργικές λύσεις για την ανακαίνιση οποιουδήποτε χώρου ενός σκάφους, εσωτερικού και εξωτερικού παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες αρχιτεκτονικές μελέτες και μελέτες εφαρμογής. Το άριστα καταρτισμένο προσωπικό του γραφείου μας αναλαμβάνει κάθε μορφής ανακαίνιση (ολική ή μερική) του επαγγελματικού ή ιδιωτικού σας σκάφους - yacht.

Άδειες Λειτουργίας Καταστημάτων και Επιχειρήσεων

Αναλαμβάνουμε άδειες καταστημάτων για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα και άδειες αλλαγής χρήσης. Το γραφείο μας έχει εξειδικευτεί στην έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων όπως, Καφετέριες, Μπαρ, Πρατήρια Άρτου, Ζαχαροπλαστεία, Κομμωτήρια, Πλυντήρια-Λιπαντήρια Αυτοκινήτων, γυμναστήρια, φροντιστήρια κλπ.

Υπηρεσίες Μηχανικού

Αναλαμβάνουμε όλες τις Υπηρεσίες Μηχανικού (Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης, Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου)

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την τακτοποίηση-νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών σε όλη την Ελλάδα. Η τακτοποίηση των πολεοδομικών παραβάσεων των ακινήτων είναι πλέον υποχρεωτική για κάθε μεταβίβαση ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος. Σε πολλές περιπτώσεις, στα ακίνητα ή διαμερίσματα υπάρχουν αυθαιρεσίες για τις οποίες ο ιδιοκτήτης δεν είναι ενήμερος. Απαιτείται εκτεταμένη έρευνα, αποτύπωση του ακινήτου και σύγκριση με τα σχέδια της υπάρχουσας άδειας για την καταγραφή των αυθαιρεσιών προς τακτοποίηση ώστε αυτές να μην καταστούν εμπόδιο στην μεταβίβασή του. Αξιοποιήστε τη δυνατότητα ρύθμισης κάθε αυθαίρετης κατασκευής και αυθαίρετης αλλαγής χρήσης.

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) είναι ένα αναγνωρισμένο έγγραφο που εκδίδεται από Ενεργειακό Επιθεωρητή και κατατάσσει τα κτίρια ή τις κτιριακές μονάδες σε ενεργειακές κατηγορίες, αποτυπώνοντας την ενεργειακή του απόδοση από Α έως Η, ανάλογα με την παλαιότητα, την δομή και τον σχεδιασμό του Κτιρίου. Έχει ισχύ 10 χρόνια και αποτελεί την Ενεργειακή Ταυτότητα του Κτιρίου. Η έκδοση ΠΕΑ είναι υποχρεωτική για κάθε νέα μίσθωση τμήματος κτιρίου κατοικίας (Διαμέρισμα) ή επαγγελματική στέγη, για μεταβίβαση κτιρίου ή διαμερίσματος, για νέα ή ριζικά ανακαινισμένα Κτίρια καθώς και για την ένταξη στα προγράμματα του Εξοικονομώ.

Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος ενός ακινήτου που περιλαμβάνει, την υφιστάμενη κατάσταση και τυχόν μεταβολές της σύμφωνα με τον νόμο για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος Ν. 4495/2017. Είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε μεταβίβαση ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος στα ακίνητα, καθώς και για όλες τις νέες οικοδομικές άδειες. Με αυτήν την υποχρεωτική από τον νόμο διαδικασία, κάθε ιδιοκτήτης έχει γνώση για την νομιμότητα του ακινήτου του, την ενεργειακή του κατάταξη, την στατική του επάρκεια και διαθέτει τον πλήρη φάκελο των σχεδίων και των οικοδομικών αδειών του. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν με ταχύτητα και αμεσότητα την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και την έκδοση του απαιτούμενου Πιστοποιητικού Πληρότητας.